Wat wij eerder hebben genoemd dat het optimaliseren van een website bestaat uit ruwweg 3 pijlers is niet helemaal volledig. Dat de website technische in orde is voor de gebruiker en zoekmachines is natuurlijk een vereiste. Dat het linkprofiel middels kwalitatieve backlinks in TF en DR domain authority een boost geeft aan de populariteit en ranking eveneens geweldig maar dan?Je kan duizenden bezoekers per dag op een website krijgen maar als men niet bestelt of gebruik wilt maken van uw aangeboden diensten dan schort er iets aan de website. Even ervan uitgaande dat u artikelen of diensten markt-conforme prijzen en service biedt. In het engels wordt dit Conversion Rate Optimization (CRO) genoemd.

Hier komt het begrip conversie optimalisatie om de hoek kijken. Deze wordt
weergegeven in de verhouding tussen het aantal website bezoekers en
die bezoeker die daadwerkelijk een bestelling plaatst of contact met u opneemt. De definitie die wij op internet hebben terug gevonden luid als volgt: Conversie Optimalisatie Verbeteren van de website om meer leads, omzet en winst uit dezelfde bezoekersaantallen te halen. De vraag die moet worden gesteld als dit achter blijft: Geeft u teveel of te weinig informatie voor de bezoeker?
Is er een eenvoudige bestel- of Het belang van conversie optimalisatie contact mogelijkheid. Biedt u website een
eenvoudige betalingsmogelijkheid voor alle reguliere banken maar ook Paypal, en andere betalingsmogelijkheden. Kan met realtime even een vraag neerleggen? Denk hierbij op online chatbox ondersteuning etc. Kan men zicht aanmelden
voor een nieuwsbrief? Dit is ook interessant omdat u de gegevens van uw
potentiele klant kan gebruiken voor wellicht later een interessante
aanbieding te kunnen doen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *